شرم، ابزار قدرتمندی است
گفتوگوی ایندیپندنت با جسیکا چستین
اردوان وزیری
جسیکا چستین، بازیگر و تهیهکنندهی آمریکایی که این روزها در کنار بازی در نقش اصلی اکشن تریلر ۳۵۵ (به کارگردانی سایمون کینبرگ)، تهیهکنندگی این فیلم را نیز برعهده دارد، به تازگی در گفتوگو با ایندیپندنت شرکت کرده و در این مصاحبه گفته او و همکارانش در این فیلم میخواهند نشان دهند آدمهای خلاق چهگونه میتوانند کنترل را از دست مدیران اجرایی بگیرند. چستین که در ۳۵۵ در کنار پنهلوپه کروز، ماریون کوتیار، لوپیتا نیونگو و دایان کروگر ایفای نقش میکند، در این گفتوگو همچنین دربارهی آیندهی فیلمها و همچنین وم تلاش برای شنیدن صداهای متنوع از سوی هالیوود سخن گفته است.
اخیراً در صنعت فیلم چه چیزی تغییر پیدا کرده که فکر میکنید طی دهسال آینده نیز به رشد و توسعهی خود ادامه خواهد داد؟
یک تفاوت عمده، آزادی ن برای صحبت دربارهی این صنعت است. اوایل نسبت به انتقاد دربارهی صنعتی که برای کار در آن بسیار خوششانس بودم کمی اضطراب داشتم. بعد از اینکه تمام عمرم را صرف تلاش برای ایجاد یک سابقهی حرفهای کرده بودم، شاید داشتم آن را خراب میکردم. حتی کارگردانهای مردی بودهاند که به من میگفتند: درباره مسائل مربوط به ن بیش از حد حرف میزنی.» ولی من متوجه شدم برای نی که تازه وارد این صنعت میشوند همه چیز متفاوت است. اخیرا در کنار سوفی ترنر در یک تور مطبوعاتی [برای فیلم ققنوس سیاه] شرکت داشتم و احساس کردم آزادیای که او برای بیان عقاید خود و صحبت کردن دربارهی بیعدالتیهایی که ممکن است ببیند، دارد به شکلی طبیعی و بیدرنگ و بدون تامل به ذهن و زبانش میآید. این به آن معناست که زنها حالا حس میکنند بدون اینکه سابقهی حرفهایشان به خطر بیفتد هم میتوانند حرف بزنند.
آیا فکر میکنید این توانمندسازی بر فیلمهایی که طی دههی آینده ساخته میشوند تاثیرگذار خواهد بود؟
مسلماً بر فیلمها تاثیر خواهد گذاشت ولی نمیخواهم از این منظر اعتبار زیادی به سیستم استودیویی بدهم. درواقع کل این اعتبار را برای مخاطب قائل هستم چون سالهاست این یک واقعیت شناخته شده است که فیلمهایی با مجموعهی بازیگران زن در مقایسه با آثاری که هنرپیشههای مرد در آن نقشآفرینی میکنند شانس بیشتری برای بازگشت پول داشتهاند. در حالی که سیستم استودیویی به این حرفها گوش نمیکرد و به گفتن اینکه فیلمهایی که دربارهی ن ساخته میشوند قابل بازاریابی نیستند ادامه میداد.
شما تهیهکنندهی اکشن تریلر ۳۵۵ یکی از آن فیلمهایی که از مجموعه بازیگران زن بهره میگیرند هستید و خودتان هم در آن، در کنار لوپیتا نیونگو و ماریون کوتیار بازی میکنید. این پروژه چهطور اتفاق افتاد؟
وقتی فعالیت حرفهایم در حال اوج گرفتن بود ایدههایی برای ساخت فیلم در ذهن داشتم و آن را با آدمهایی که میتوانستند آنها را بسازند در میان گذاشتم ولی آنان فقط از ساختنش سر باز زدند. بنابراین دربارهی ایدههایم با هنرپیشههایی که بهشان اشاره کردید صحبت کردم. همهی ما در موقعیتی مشابه [زن] بودیم و بنابراین موضوع اختلاف دستمزد وجود نداشت و درواقع انجام چنین کاری بسیار ساده بود. به همین دلیل تعجب کردم که چرا کسی قبلاً چنین کاری انجام نداده بود. من امیدوارم سایر هنرپیشهها نیز درک کنند که کنار هم قرار گرفتن و انجام کاری که بتواند کنترل را از دست برخی مدیران اجرایی بگیرد و به آدمهای خلاق بسپارد کار دشواری نیست. مدیرانی که متاسفانه آنها تصمیم میگیرند کدام بازیگر زن و قبل از چه سنی ارزشمند است.
متن کامل این مصاحبه را در وبسایت مجله فیلم مطالعه کنید.
https://www.film-magazine.com/interviews/world/2002/
دربارهی ,فیلم ,فیلمهایی ,زن ,داشتم ,میکنید ,در کنار ,در این ,فیلمهایی که ,را از ,از دست
درباره این سایت